Project Doen

Materialen voor Ontwerpteams

In Fase 2 van project DOEN is er op de deelnemende scholen gewerkt met ontwerpteams. Groepen van 4 of 5 docenten gingen daarbij aan de slag om zelf een professionaliseringstraject voor hun collega’s te ontwerpen, gericht op het gebruiken van extracted analytics ten behoeve van differentiatie.

Bij dit ontwerpproces zijn er 5 bijeenkomsten geweest voor elk ontwerpteam, en voor elke ontwerpbijeenkomst zijn specifieke materialen opgezocht of ontwikkeld om het ontwerpproces te ondersteunen. Op deze pagina delen we graag de materialen die wij in ons project gebruikt hebben, omdat deze mogelijk ook interessant zijn voor andere scholen die met ontwerpteams aan de slag gaan. Elk materiaal bevat daarnaast wat tips en ervaringen van de docenten die hiermee gewerkt hebben.

Materialen voor ontwerpteams

In het schema hieronder staat aangegeven hoe bij project DOEN de ontwerpbijeenkomsten ingedeeld waren. De nummers achter de activiteiten geven aan dat hiervoor inspiratiemateriaal te downloaden is. Zie daarvoor de links onderaan de pagina.

Naast deze materialen hebben we ook een kickstarter sheet gemaakt met tips voor scholen die aan de slag willen gaan met ontwerpteams.

Links naar werkpakketten: